Europa League beker

De beker van de Europa League weegt 15kg en is 65cm hoog. De Europa League beker is de zwaarste van alle zilverwaar van de UEFA. En het heeft ook nog eens geen handvaten om vast te pakken.

De Europa League beker, ook wel Coupe UEFA genoemd, wordt elk jaar uitgereikt aan de winnaar van het voetbaltoernooi. Vóór het seizoen 2009/10 werd de beker de UEFA Cup genoemd.

Inhoudsopgave [verbergen]

? min. leestijd | ? woorden

  De Coupe UEFA is de beker die elk jaar aan de winnaar wordt uitgereikt. De beker bestaat uit zilver op een gele marmeren sokkel, en is ontworpen door het bedrijf Bertoni uit Milaan in 1972.

  De afmetingen van de trofee van de Europa League zijn: 65cm hoog, 33cm breed en 23cm diep. Vlak boven het voetstuk zijn voetballers afgebeeld die aan het vechten zijn om de bal.

  Beker Europa League
  Beker Europa League

  In de oude situatie mocht de kampioen de trofee een jaar lang houden en tentoonstellen, waarna de beker weer ingeleverd moest worden. Bij inlevering ontving de club een replica van de beker, maar dan 80% van de originele grootte. Na drie achtereenvolgende overwinningen mocht men de beker permanent houden.

  Sinds seizoen 2010/11 blijft de beker altijd in bezet van de UEFA. De winnaar ontvangt een replica van de beker op ware grootte, die het zorgvuldig moet bewaren.

  Als een club het toernooi drie maal achter elkaar weet te winnen, of vijf maal in totaal, dan ontvangt het team een speciale badge. Tot nu toe is Sevilla de enige club die deze badge heeft mogen ontvangen.

  40 gouden medailles voor de finalisten van de Europa League

  De winnaars ontvangen 40 gouden medailles, en de nummers twee krijgen 40 zilveren medailles.

  Deze medailles zijn voor de spelers en de staf van de teams, en worden direct na afloop van de finale uitgereikt.

  Ticket voor de groepsfase van de Champions League

  De winnaar van de Europa League krijgt een ticket voor de groepsfase van het volgende seizoen van de Champions League. Uiteraard tenzij de winnaar al via de nationale competitie geplaatst is voor de Champions League.

  Ook mag de winnaar van de Europa League het opnemen tegen de winnaar van de Champions League. Daarbij strijden de kampioenen om de UEFA Super Cup.

  Beker Europa League
  Beker Europa League

  Europa League prijzen en beker veel gestelde vragen (FAQ)

  Hoe hoog is de beker van de Europa League?

  De beker van de Europa League is 65cm hoog.

  Hoeveel weegt de beker van de Europa League?

  De beker van de Europa League weegt 15kg.

  Door wie is de beker van de Europa League ontworpen?

  De beker van de Europa League is ontworpen door Bertoni uit Milaan.

  Datum gepubliceerd: 18-01-2021 | Datum bijgewerkt: 16-08-2023 | Auteur:

  Reageren


  Meer reacties tonen


  Delen

  Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!  Alle details van de beker van de Europa League. Deze trofee is de zwaarste van de UEFA en de Europa League beker is 15kg en 65cm hoog.


  Over de auteur

  Patrick (auteur en webmaster)

  Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

  Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

  KPN