Ajax heeft belang bij winst Roma op Sevilla in finale 2023

Ajax heeft belang bij een overwinning van AS Roma op Sevilla in de Europa League-finale 2023. De uitslag kan gunstige gevolgen hebben voor het volgende Europese seizoen van Ajax.

Momenteel hebben de Amsterdammers een ticket voor de laatste voorronde van de Europa League in handen. Als AS Roma echter de Europa League wint én in de Italiaanse competitie op de vijfde of zesde plaats eindigt, gaat Ajax rechtstreeks naar de groepsfase van het tweede Europese toernooi.

Bij Europa League-winst krijgt AS Roma een ticket voor de Champions League. Het toegangsbewijs voor de Europa League-groepsfase, dat de club bij een vijfde of zesde plaats in de Serie A verdient, is dan 'niet nodig'.

Dat ticket schuift daarom door naar de bekerwinnaar van het land dat voor volgend seizoen zevende staat op de coëfficientenlijst: Nederland. Omdat bekerwinnaar PSV vanwege de tweede plaats in de eredivisie al een beter ticket heeft (voorrondes Champions League), is 'plaatsvervanger' Ajax de gelukkige.

Momenteel staat AS Roma in de competitie op de zesde plaats, met één punt meer dan nummer zeven Juventus. Komende zondag wacht in de laatste speelronde een thuisduel tegen laagvlieger Spezia.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 31-05-2023 08:40 | Bijgewerkt op: 31-05-2023 08:40 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Ajax heeft belang bij winst van AS Roma op Sevilla in de Europa League-finale 2023. De uitslag kan gunstig zijn voor het Europese seizoen van Ajax.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Gratis e-Boekhouden.nl