De voordelen van online wedden op de UEFA Europa League

Ben je eens toe aan een weddenschap op een andere competitie dan de Champions League, en wil je ontdekken hoever je komt met je kennis over Europees voetbal? Dan kun je overwegen eens te wedden op de UEFA Europa League. De Europa League bestaat nog niet zo lang en heeft sinds 2009 deze naam. De Europese competitie bestaat in totaal uit 48 teams uit verschillende landen binnen Europa. Daardoor is er veel mogelijk en zijn er veel verschillende wedopties. Met wedden op de UEFA Europa League heb je daardoor veel meer keuze dan als je bijvoorbeeld op de Eredivisie wilt gaan wedden. Zeker als je al eens op de Champions League hebt gewed, kan het wedden op de Europa League lucratief zijn. Er komen namelijk ook clubs in terug die je eerder bij de Champions League voorbij hebt zien komen.

De voordelen van online wedden op de UEFA Europa League

Waarom wedden op de UEFA Europa League?

Dankzij de legalisering van het online gokken in ons land zijn er steeds meer wedkantoren die het mogelijk maken om op verschillende voetbalcompetities te gokken. De Champions League is uiteraard de meest populaire optie om op te gokken, maar ook de Europa League kan een interessante optie zijn om op te gokken. Deze competitie is nog wel iets minder populair onder gokkers. Dat terwijl het gokken op deze competitie best spannend kan zijn. Het is bijvoorbeeld mogelijk om iedere wedstrijd opnieuw in te zetten binnen de groepsfase of knock-outfase.

Je hebt bij het wedden op de Europa League de mogelijkheid om te wedden op 48 verschillende teams. Daardoor heb je keuze genoeg. Zo kun je bijvoorbeeld wedden op de heren van AZ Alkmaar, maar ook op bijvoorbeeld FC Tirana uit Albanië. Daardoor heb je een brede kennis van Europees voetbal nodig. Iedere speelronde is opnieuw spannend dankzij de vele mogelijkheden die er qua wedopties zijn.

Wedopties bij UEFA Europa League erg uitgebreid

Als online gokker hoef je niet alleen maar te wedden op winst of verlies van een wedstrijd. De UEFA Europa League biedt namelijk veel verschillende wedmogelijkheden. Zo is het ook mogelijk om te wedden op de spelers zelf. Gokkers hebben de mogelijkheid om in te zetten op wie er een doelpunt maakt of hoeveel schoten er precies op het doel worden gericht. En ook kun je wedden op wie de topscorers worden. Door het nieuws over de Europa League goed in de gaten te houden, kun je een experts worden binnen deze competitie. Dankzij de gunstige odds is het mogelijk te profiteren van aantrekkelijke winsten. Daarbij moet wel de kanttekening worden gemaakt dat wedden op de Europa League een kansspel blijft en dat je enig geluk aan je zijde moet hebben.

Binnen de UEFA Europa League kom je niet alleen maar kleine clubs tegen. Als je wilt gokken op voetbal, kun je ook een weddenschap afsluiten op Nederlandse clubs. Zeker als Nederlandse online gokker kun je het best de UEFA Coëfficiëntenlijst in de gaten houden. Het komt de laatste jaren vaker voor dat er meerdere Nederlandse teams meedoen aan de Europa League. Denk bijvoorbeeld aan PSV, Feyenoord en AZ. Ook op internationaal niveau zijn er verschillende grote teams die je bekend voorkomen en meedoen aan de Europa League. Denk bijvoorbeeld aan Manchester United, FC Barcelona of Juventus. Er is een sterke bezetting en dat maakt het wedden op deze league zo interessant. Dankzij de opkomst van meer legaal aanbod is er meer te kiezen. Steeds meer Nederlanders wagen dan ook legaal een gokje, zo schrijft NRC.

Favorieten van de Europa League

Dankzij het grote aantal teams dat meedoet aan de Europa League, is het extra spannend om op deze competitie te wedden. Er zijn verschillende favorieten die het vaak goed doen. De laatste jaren blijkt dat Sevilla een club is die er regelmatig met de titel vandoor gaat. Ook Arsenal is vaak een goede optie om op te wedden als het gaat om wedstrijden binnen de Europa League. Ook outsiders zoals Feyenoord doen vaak goede zaken. Uiteraard is het meestal interessant om te wedden op een van de favorieten van de Europa League als uiteindelijke winnaar.

Het mooie van de Europa League is dat je zowel tijdens het seizoen als aan het begin van seizoen kunt aangeven welke club jij denkt dat de winnaar zal worden. Aan het begin van het seizoen kun je behoorlijke quoteringen ontvangen voor sterkere deelnemers. Dat maakt het gokken op de UEFA Europa League dan ook erg interessant. Het is behoorlijk lastig te voorspellen wie uiteindelijk de beker zal winnen.

Hogere quoteringen Europa League

Naast de Champions League is de Europa League voor veel online gokkers een mooi kampioenschap om op te wedden. Dat komt onder meer door de quoteringen die je bij dit toernooi vindt. Het is goed om voordat je gaat gokken op voetbal, eerst de verschillende bookmakers met elkaar te vergelijken. Op die manier is het mogelijk om het meeste plezier uit gokken op de UEFA Europa League te halen. Zo kun je onder meer gokken op de 1X2 wedmarkt, de doelpuntenmaker en de European Handicap. Daarnaast kun je ook inzetten op de outright winnaar van dit toernooi of de topscorer van de Europa League.

Met name de weddenschappen op spelers zijn bij dit toernooi erg lucratief dankzij de hoge odds. Door van tevoren naar de gemiddelden van opgestelde spelers te kijken, is het mogelijk een goede voorspelling te doen. Dat leidt tot hogere odds dan bij menig ander toernooi. Om deze reden zijn er veel Nederlandse online gokkers die graag een gokje wagen bij de Europa League.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 10-11-2023 08:49 | Bijgewerkt op: 10-11-2023 08:49 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De Europa League bestaat nog niet zo lang. De Europese competitie bestaat in totaal uit 48 teams uit verschillende landen binnen Europa.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

HollandsNieuwe