Eintracht Frankfurt wint finale Europa League 2021/2022

Eintracht Frankfurt heeft de finale van de Europa League 2021/22 gewonnen. De Duitsers waren beter in de strafschoppenserie en wonnen van Rangers FC uit Schotland.

De finale van de UEL werd gespeeld op woensdag 18 mei 2022 in Sevilla, Spanje. Na een 1-1 gelijke stand na de reguliere speeltijd en verlenging, wist Eintracht Frankfurt met 5-4 te winnen door penalty's.

De kampioen uit Frankfurt mag na 42 jaar weer de beker van de Europa League omhoog houden (destijds Europa Cup). Dit is de tweede Europa League-winst van Eintracht Frankfurt in de clubgeschiedenis.

Frankfurt werd groepswinnaar in poule D, boven Olympiacos, Fenerbahce en Royal Antwerp. Er werd drie maal gewonnen en drie maal gelijkgespeeld, wat een ongeslagen status betekent. 

In de knock-out fase van de Europa League versloeg het team van coach Oliver Glasner achtereenvolgens Real Betis, FC Barcelona, West Ham United en Rangers FC.

Opstelling Eintracht Frankfurt - Rangers FC

Eintracht Frankfurt: Trapp; Tuta (Hasebe 58), Touré, N'Dicka (Lenz 100); Knauff, Sow (Hrustic 106), Rode (Jakić 90), Kostić; Lindstrøm (Hauge 70), Kamada; Borré

Rangers FC: McGregor; Tavernier, Goldson, Bassey, Barišić (Roofe 117); Jack (Davis 74), Lundstram; Kent, Wright (Sakala 74, Ramsey 117), Kamara (Arfield 90); Aribo (Sands 101)

Statistieken en cijfers van Eintracht Frankfurt - Rangers FC

Eintracht Frankfurt en Rangers FC zijn de 17e en 18e club die deelnemen aan de finale van de Europa League.

Dit is de eerste keer sinds 2010 dat een team buiten Spanje of Engeland de finale wint, toen FC Porto won van Braga.

Frankfurt is het eerste team uit de Bundesliga sinds 1997 dat de Europa League wint. Schalke 04 won destijds van Internazionale.

Aribo is de enige speler die in alle 15 wedstrijden tot spelen kwam, 13 in de basis en 2 als invaller.

Eintracht Frankfurt heeft tenminste één goal gescoord in elk van hun 13 Europese wedstrijden dit seizoen.

Dit was de 9e finale waar verleningen nodig was, en de 5e die beslist werd door penalty's.

Volgend seizoen zal Eintracht Frankfurt voor de eerste keer uitkomen in de groepsfase van de Champions League.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 18-05-2022 23:23 | Bijgewerkt op: 18-05-2022 23:23 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!



Eintracht Frankfurt heeft de finale van de Europa League 2021/2022 gewonnen. De Duitsers waren beter in de strafschoppenserie en wonnen van Rangers FC.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Booking.com