Format Europa League verandert vanaf seizoen 2024 2025

Het format van de Europa League gaat veranderen vanaf seizoen 2024/25. Het uitvoerend comité van de UEFA heeft daartoe besloten, na twee jaar intensief overleg.

In navolging van de hervorming van de Champions League, zal ook de Europe League meebewegen. De UEFA benadrukt dat kwalificatie nog altijd zal geschieden via de nationale competities.

Het aantal teams dat in de groepsfase van de Europa League zal spelen, wordt uitgebreid van 32 naar 36. 

Verder stapt men af van de traditionele groepen, en kiest men voor één enkele competitie met alle deelnemers.

Het is de bedoeling dat clubs in de groepsfase van de Europa League 2024/25 tenminste acht wedstrijden tegen acht verschillende tegenstanders gaan spelen. Het betreffen dan vier thuis- en vier uitwedstrijden.

Eind dit jaar hoopt de UEFA meer details bekend te kunnen maken.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 19-04-2021 20:15 | Bijgewerkt op: 19-04-2021 20:15 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het format van de Europa League gaat veranderen vanaf seizoen 2024/25. Het aantal teams gaat van 32 naar 36, en er komt één enkele league.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Gratis e-Boekhouden.nl