Mario Götze gaat terug naar Duitse competitie

Het is 2 weken geleden dat Eintracht Frankfurt bekend heeft gemaakt dat wereldspeler Mario Götze gaat voetballen in de Duitse stad. Het is voor veel Frankfurt Fans spannend nieuws. Götze heeft namelijk een voortreffelijke carrière op zijn naam staan met veel assists, doelpunten en natuurlijk prijzen. Directeur Markus Krösche legt uit dat het een echte aanwinst is voor de club. Hij zou een technisch begaafde spelers zijn. Deze ontbreken op het moment bij de club. Iedereen is dan ook erg blij met zijn komst. Hij zou een voorbeeld kunnen zijn voor andere spelers en ze wat extra's kunnen leren.

Mario Götze in Eindhoven

Na 47 competitiewedstrijden gespeeld te hebben in Nederland, wil Mario weer terug naar de Duitse competitie. Hij heeft 9 goals gemaakt en 10 assists gegeven. Hij gaf al eerder aan te willen vertrekken. Toch kwam het als een verrassing voor veel mensen dat hij koos voor Frankfurt. Er waren namelijk een heleboel aanbiedingen en dus keuzes voor de topspeler. Frankfurt had geen moeite met de 4 miljoen voor de transferclausule. Ze wonnen eerder de Europa League. Nu Götze het team komt versterken zijn die Europa League odds flink gestegen. Misschien wint de Duitse club de beker wel 2 of 3 keer achter elkaar.

Club Carrière van Götze

Op 8 jarige leeftijd was de speler al een superster. Hij werd opgenomen in de jeugd van Borussia Dortmund. Na 4 jaar gevoetbald te hebben op top niveau was hij klaar voor een andere wereld club; Bayern München. Hij speelde hier zijn echte topjaren. De club betaalde 37 miljoen euro wat hem de duurste Duitse speler ooit maakte. Hij werd in zijn eerste jaar daar meteen kampioen van de Bundesliga. Ook won hij de beker, de Supercup en het WK voor clubs (FIFA World Cup). Na zijn prijzen te hebben binnengehengeld ging hij weer terug naar zijn jeugdclub in Dortmund. Helaas heeft hij ook last gehad van blessures waardoor hij finales miste en een ernstige stofwisselingsstoornis.

Interlandcarrière

In 2021 werd Götze voor het eerst opgeroepen voor het Duitse elftal. In de finale tegen Argentinië maakte de middenvelder het winnende doelpunt. Het was een hele spannende verlenging en de Duitsers waren dan ook erg blij met de nieuwe aanwinst. Later werd Duitsland op het EK 2016 verslagen in de halve finale door Frankrijk.

Verwachtingen bij de nieuwe club

Götze zou eigenlijk bij Eindhoven blijven volgens het contract, maar hij zocht nieuwe spanning. Hij mag komend seizoen namelijk meteen spelen in de Champions League. Ze kwalificeerde zichzelf meteen door de Europa League te winnen. De verwachtingen voor de Duitse club zien er goed uit. Ze wonnen eerder al een groot toernooi en nu hebben ze een extra wereldspeler op de bank zitten met honger voor het winnen. Frankfurt heeft een contract aangeboden van 3 jaar. De verwachtingen zijn van beide kanten erg positief. Na jaren op topniveau gevoetbald te hebben is het dan ook geen grote stap voor Mario. Hij zal nummer 27 dragen in het nieuwe seizoen.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 12-07-2022 15:09 | Bijgewerkt op: 12-07-2022 15:09 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het is 2 weken geleden dat Eintracht Frankfurt bekend heeft gemaakt dat wereldspeler Mario Götze gaat voetballen in de Duitse stad.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

HollandsNieuwe