Nederland in het WK van Qatar 2022

Na vier jaar wachten is het eindelijk weer tijd voor een wereldkampioenschap van voetbal. het WK voetbal is altijd erg populair over de hele wereld. Dat is niet voor niets. Voetbal is als sport namelijk zeer populair in alle continenten van de wereld. Dit zorgt ervoor dat veel personen met veel enthousiasme kijken naar deze kampioenschappen. Het is relatief kort geleden dat het EK plaatsvond in Europa. Het Europees kampioenschap werd wegens corona pas in 2021 gehouden. En daardoor lijkt het relatief recent wanneer gevoetbald werd met het Nederlands elftal. Toch zijn de meeste fans weer ontzettend enthousiast om het voetballen in het Nederlands elftal te kunnen zien op een groot toernooi. Wereldwijd is het WK natuurlijk een van de grootste voetbaltoernooien, waardoor het spannend is om te kijken hoe Nederland er als land voor staat.

De wedstrijden voor Nederland

Zoals vaak het geval is, is het eerste tijd om de poulefase door te komen. Tijdens de poulefase zullen vier landen in dezelfde poule tegen elkaar gaan spelen. Op deze wijze wordt bepaald welke landen binnen de poule de beste teams hebben. Hierdoor is het mogelijk om in ieder geval twee landen van een poule door te laten gaan naar de volgende ronde. De volgende ronde is daarbij dan de achtste finales. Zo zal je door het toernooi heen kunnen groeien met een team en kan je steeds verder komen als de juiste resultaten behaald worden. Nederland zit als poule samen met de landen Senegal, Ecuador en het gastland Qatar. Dit zullen dan ook leuke eerste wedstrijden worden voor het Nederlands elftal. Het is daarbij de vraag wat de resultaten gaan worden.

Het Nederlands elftal

De eerste wedstrijd van het Nederlands elftal zal hierbij gespeeld worden tegen Senegal. Deze wedstrijd vindt plaats op 21 november. Uiteraard is het wat gek dat het WK dit jaar plaatsvindt in de maanden november en december, maar dat is nou eenmaal zo omdat het gehouden wordt in Qatar. De tweede wedstrijd in de poulefase voor het Nederlands elftal vindt plaats op 25 november. Deze wedstrijd wordt gespeeld tegen Ecuador. De vraag is daarbij natuurlijk of jouw voorspelling voor Nederland - Ecuador overeen zal komen met het uiteindelijke resultaat van de wedstrijd. Als derde wedstrijd speelt Nederland in de poulefase de wedstrijd tegen het gastland Qatar. Het zou uiteraard leuk zijn als Nederland de wedstrijd tegen het gastland kan winnen, maar dan moet het elftal wel de juiste resultaten gaan behalen tijdens het toernooi. Hierbij ligt het er ook maar net aan welke spelers door Louis van gaal worden opgesteld.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 15-11-2022 20:19 | Bijgewerkt op: 15-11-2022 20:19 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Na vier jaar wachten is het eindelijk weer tijd voor een wereldkampioenschap van voetbal. het WK voetbal is altijd erg populair over de hele wereld.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

KPN