Voetbalweddenschappen: hoe populair is dat in Nederland?

De meeste mensen hebben wel eens een gokje gewaagd. Dit kan zijn in de lokale sportkantine, als er wordt gewed op hoeveel goals je favoriete club gaat maken. Dit kan gaan om een paar euro’s of meer geld. Nederlanders houden van gokken, 1.5 miljoen Nederlanders hebben minstens één keer gegokt. Uit cijfers van het online casino Nederland blijkt zelfs dat 800.000 hiervan gokken op sportduels. Maar hoe populair is gokken op voetbalweddenschappen in Nederland nu daadwerkelijk?

De meest populaire sport in Nederland

In Nederland beoefenen wij tig verschillende sporten. In een aantal hiervan blinken wij ook uit, denk aan schaatsen, hockey en voetbal. Voetbal staat hier op de eerste plek. Dit is natuurlijk ook niet zo raar, want als je aan kind vraagt op welke sport hij of zij wil, is het vaak voetbal of hockey. We beoefenen de sport niet alleen maar massaal, maar we spenderen ook veel tijd om ernaar te kijken. Als je veel bezig bent met deze sport, is soms een gokje wagen dan ook heel gewoon.

Wedden op grote toernooien 

Als je kijkt naar wanneer Nederlanders gokken, zie je bepaalde pieken ontstaan. Het Britse sportwedkantoor Bet365 is altijd druk bezig met het analyseren van de data van haar spelers en deelt deze met onderzoeksbureaus. Deze pieken zijn het grootst bij het EK en WK. Dit is natuurlijk logisch, want de oranjekoorts wordt door iedereen aangewakkerd. Bedrijven spelen er op in door speciale reclames te laten maken die te maken hebben met voetbal. Overal waar je dan komt, kom je hier in aanraking mee. In de familie of de vriendengroep wordt er dan gespeculeerd over wie er gaat winnen en wie niet. Mensen die zeker zijn van hun zaak zetten hier geld op in. Daarom wordt er het meeste geld gespendeerd tijdens deze toernooien. Na afloop van deze toernooien gaat de piek weer omlaag. Je ziet de lijn weer stijgen als Nederland weer ergens anders in actie komt. Bijvoorbeeld in de Europa League.

Vroeger en nu

Als je kijkt hoe er vroeger werd gegokt, staat dit lijnrecht tegenover het nu. Vroeger kon je namelijk fysiek formulieren invullen op een winst, gelijkspel of verlies. Tegenwoordig kan dit nog steeds, alleen is dit steeds makkelijker geworden door de komst van het internet. Hierdoor kunnen we online gokken op alle wedstrijden die we maar willen. Met een paar klikken zetten we het geld in en is het wachten op winst of verlies. Tegenwoordig kun je ook inzetten op wie de goals gaat maken, maar het voorspellen gaat nog veel verder. Wie maakt er een assist of wie pakt er een rode kaart? Op al deze variabelen kan er worden ingezet, wat de wedstrijd nog leuker maakt om te kijken.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 08-02-2022 20:47 | Bijgewerkt op: 08-02-2022 20:47 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De meeste mensen hebben wel eens een gokje gewaagd. Maar hoe populair is gokken op voetbalweddenschappen in Nederland nu daadwerkelijk?


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Gratis e-Boekhouden.nl