Voorbeschouwing Europa League finale 2023 Sevilla en AS Roma

Alles wat je moet weten over de UEFA Europa League-finale 2023 tussen Sevilla en AS Roma.

Sevilla ontmoet AS Roma in de finale van de UEFA Europa League in de Puskás Arena in Boedapest op woensdag 31 mei.

Sevilla vs Roma in één oogopslag

Wanneer: woensdag 31 mei (aftrap om 21:00 CET)
Waar: Puskás Aréna, Boedapest
Wat: UEFA Europa League-finale 2023

Voorbeschouwing Europa League finale 2023 Sevilla en AS Roma

Sevilla in de Europa League-finale 2023

Sevilla, de meest succesvolle ploeg in de geschiedenis van de competitie, heeft de kans om de trofee voor de zevende keer te winnen aan het einde van wat een moeilijk seizoen is geweest. Onder hun derde coach van het seizoen, José Luis Mendilibar, hebben ze thuis de angst voor degradatie afgewend en Manchester United en Juventus uitgeschakeld op weg naar Boedapest.

AS Roma in de Europa League-finale 2023

Roma hebben in eigen land een minder beladen campagne gehad, maar genieten weer van hun donderdagavonden. José Mourinho, die zijn ploeg vorig seizoen naar de inaugurele titel van de UEFA Europa Conference League heeft geleid, is nu aan het vissen om de eerste coach te worden die deze competitie met drie verschillende ploegen wint, nadat hij dit zowel met Porto (2002/03) als met United (2016/2003) heeft gedaan.

Mogelijke opstellingen van Sevilla en AS Roma

Sevilla: Bounou; Jesus Navas, Badé, Gudelj, Alex Telles; Fernando, Rakitic; Ocampos, Oliver Torres, Bryan Gil; In-Nesyri

AS Rome: Rui Patrick; Mancini, Smalling, Ibanez; Zeki Çelik, Cristante, Matić, Spinazzola; Dybala, Pellegrini; Abraham

Huidige vorm Sevilla en AS Roma

Sevilla

Vorm (alle competities, meest recente eerst): LDDWWD
Waar ze staan​​: 11e in Spaanse Liga

AS Roma

Vorm: LDDDWL
Waar ze staan​​: 6e in de Italiaanse Serie A

Europa League finale 2023 formaat

De Europa League-finale volgt een vergelijkbaar format als de UEFA Champions League-finale. Als de stand aan het einde van de normale speeltijd gelijk is, worden er twee verlengingen van 15 minuten gespeeld. Als een van de teams tijdens de verlenging meer doelpunten maakt dan het andere, wordt dat team tot winnaar uitgeroepen. Als de score na verlenging gelijk blijft, wordt de winnaar bepaald door een penalty shoot-out.

Wie is de scheidsrechter voor de finale van de Europa League 2023?

De Engelse scheidsrechter Anthony Taylor, die ook de leiding had over de UEFA Super Cup 2020 in hetzelfde stadion in Boedapest, evenals de finale van de UEFA Nations League 2021, zal de finale van de Europa League 2023 leiden .

Wat krijgen de winnaars van de Europa League 2023?

De Europa League-trofee is 65 cm hoog en weegt 15 kg. Een zilveren beker op een geelmarmeren sokkel, ontworpen en vervaardigd door de Bertoni-werkplaats in Milaan. Net boven de sokkel lijkt een groep spelers naar de bal te verdringen, terwijl ze in feite de achthoekige 'beker' steunen die is versierd met het UEFA-embleem.

De winnaars van 2022/23 krijgen ook een plek in de groepsfase van de UEFA Champions League 2023/24.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 31-05-2023 08:30 | Bijgewerkt op: 31-05-2023 08:30 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Alles wat je moet weten over de UEFA Europa League-finale tussen Sevilla en AS Roma. Wanneer is het? Wat zijn de mogelijke opstellingen? Wat is de prijs?


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.